מה כבר לא נאמר על המשבר במערכת הבריאות?: חסרות מיטות, חולים מאושפזים במסדרון,והמצב הכי גרוע הוא שקיים מחסור ברופאים מכל המינים והסוגים.
הנתונים מראים שבמדינת-ישראל עובדים בממוצע כ27,000 רופאים.
הם מהווים 3.1 מכלל האוכלוסייה הישראלית(מדובר בנתון נמוך יחסית לעומת מה שקורה ברוב המדינות המתועשות שם מהווים רופאים 3.4 מכלל האוכלוסייה).נשאלת השאלה: ממה נובע המחסור ברופאים?
הסיבות למחסור ברופאים
1:רק שליש מהרופאים מוגדרים כ"רופאים מומחים"לפי סוג הכשרתם.
2:רוב הרופאים קיבלו את השכלתם במוסדות נחשבים בחו"ל (וחלקם אפילו עובד שם בשל תנאי העבודה הנוחים יחסית ,מזה שיש להם בישראל).
3:עומס העבודה בחדרי המיון והיעדר מבחני ביניים הממפים את יכולתם של הרופאים מוביל לכך שהם סובלים משחיקה מצטברת,אין להם סבלנות לטפל בבעיות המטופלים.
4:רוב הרופאים אינם מיומנים מספיק "בהקלדה עיוורת".כלומר, הם אינם מסוגלים לשמוע את בעיות המטופל,במקביל לזה שהם מקלידים את מה שהוא אומר.
דבר זה מוביל לכך שבאזור הפריפריה קיים מחסור של רופאים יותר מאשר באזור המרכז.
זה בא לידי ביטוי בכך שאם אתה מזמין תור לרופא משפחה באזור המרכז,אתה תמתין בין שלושה ימים לעשרה ימים,ואילו באזורי הפריפריה אתה תמתין במקרה הטוב שבועיים, במקרה הרע מספר חודשים לא מועט.
נשאלת השאלה: איך פותרים מצב מביש זה?
הפתרונות לבעיה זו
1: הגיע הזמן שרוב הפקולטות לרפואה בישראל ילמדו כיצד מכשירות הפקולטות באיטליה,גרמניה ,צרפת את הרופאים הישראלים,וישנו את תכניות הלימוד כך שיהיו מקבילות לתקן האירופאי.
2:בנוסף, צריך לשלב בין ידע תאורטי בביולוגיה,אנטומיה לבין ניסיון מעשי שחשוב היום בשוק העבודה (אפילו יותר מהידע התאורטי).
3:צריך להכין תקציב להזמנת מיטות,אחיות,להגדיל את הצוות הרפואי כך שבמקרה של תחלואת חורף כזו או אחרת לא יהיה צפיפות בחדרי המיון.
חבל שסגן-השר ליצמן לא נלחם מספיק על תקציבים למערכת הבריאות,הרי ככלות הכל אי-אפשר לסמוך על-כך שרק מתווה הגז יציל את הכלכלה הישראלית בכלל,ואת מערכת הבריאות בפרט.
אני בלוגר וכותב באתרים שונים כגון: "פרשן","NEWS1 ", "מקושרים" ועוד. וכן אני סטודנט לתקשורת באוניברסיטה הפתוחה.